Поли Генова участва и в кампанията “С приятел до теб”

24.02.2009г. / 11 23ч.
Аз жената
Поли Генова участва и в кампанията “С приятел до теб”

Наскоро в залата за заминаващи на Терминал 2 на летище “София” г-жа Меглена Кунева откри изложбата “С приятел до теб”, която е част от Националната информационна кампания за рака на гърдата. Експозицията от арт фотографии е на известното дуо Георги Богданов и Борис Мисирков, автори на концепцията, която представя жени, преживели рак на гърдата заедно с хората, помогнали им да преодолеят болестта. В проекта участват български популярни личности, сред които актьорите Искра Радева и Андрей Баташов и цигуларят Веско Ешкенази. Изложбата е продължение на кампанията “С приятел до теб”, която се проведе през 2008 г. под патронажа на еврокомисар Меглена Кунева. Стартът на кампанията беше отбелязан със световноизвестната изложба на Стивън Ранкин – “Breast Friends”.

Младата певица Поли Генова също се включи в информационната кампания за рака на гърдата с песента “One Lifetime`s Not Enough” (“Един живот не е достатъчен”), с която участва в конкурса БГ Евровизия 2009. Текстът на песента изразява най-точно отношението на Поли към каузата и нейната съпричастност, още повече, че близък човек на изпълнителката преминава през този проблем преди 3 г.

Поли Генова се надява, че участието й в кампанията “С приятел до теб” ще допринесе за повишаване информираността на българските дами за това заболяване и ще даде кураж на повече представителки на нежния пол да се преборят успешно с изпитанието.

* * *

“Аз бях болна... и се излекувах” - книга на Теодора Захариева
Ракът на гърдата днес

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Тото ( преди 11 години )
Не престанаха да въртят бизнес с тоя рак на гърдата. Ако резнат *** на Георги Богданов и Борис Мисирков, дали ще има някой да им направи фотографска изложба?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар