Вишните в този сладкиш могат да са от компот, замразени или пресни, обезкостилкостени.
Продукти:
около 100 г вишни
1 пакетче масло
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
Приготвяне:
Маслото се разбива със захарта. Добавят се яйцата. Постепенно се добавят останалите продукти без вишните. Разбърква се добре до получаване на хомогенна смес. Сместа се изсипва в кръгла форма, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре се слагат вишните. Пече се в умерена фурна около 50 минути. Оставя се да изстине и така се разрязва. По желание може да се поръси с пудра захар.
Добър апетит!
* * *