Меню

Салата “Марулка”

14.03.2009г. / 10 14ч.
Аз жената
Салата “Марулка”

Продукти:
1-2 светли пресни марули
няколко стръка спанак
2-3 репички
1 краставица
натрошени орехи
и/или белени бадеми
варени яйца
зехтин, сол

Приготвяне:
Марулите, спанакът и репичките се измиват добре.
Спанакът и марулята се нарязват на ситно, а краставицата и репичките се нарязват на тънки кръгчета.
Яйцата се режат на ивици.
После започваме по свой вкус да ги подреждаме в кръг както следва:
Спанак, репички, краставички, маруля, варени яйца.
Овкусяваме със сол и заливаме със зехтин, а отгоре щедро поръсваме с натрошените ядки.

Коментирай