Интимно

Самотното родителство и сексът

17.03.2009г. / 09 25ч.
Аз жената
Самотното родителство и сексът

Ако говорим за двама души, с или без брак, но живеещи заедно, които спят заедно и детето е свикнало да вижда тяхната обич – сексът между тях не е тема на този материал. Сексът при самотните родители, които живеят сами със своето или своите деца вече е важен въпрос, защото може да е и травмиращ за детето. Може ли и до каква степен самотният родител да покани на гости свой партньор, ново гадже или приятел само за секс? И то пред детето? Дали трябва да се съобразим с изискванията и страховете на детето? Как да представим партньора на детето?

Според някои партньорът не бива да се показва пред детето, защото детето, особено при самотен родител, развива болезнена ревност. Гостът може да дойде в дома след като детето вече е заспало и да си тръгне преди то да се събуди. Други предпочитат въобще да не канят някого у дома, а да намерят друго място за своите сексуални нужди.

В други случаи самотният родител размишлява по-егоистично и съвсем без да се замисли решава да покани гости и дори си позволява интимност пред детето. От гледна точка на малчуганите, обаче, това може да е много негативно – без значение от тяхната възраст могат да се почувстват пренебрегнати или дори изоставени.

Именно затова съветът е, мислете повече за своите деца, въпреки и дори и в най-самотните си дни. не си позволявайте действия, които ще ги накърнят. Опитайте да намерите баланса между личното щастие и доброто родителство.

* * *

Инсеминация за дамите без партньор

Коментирай