![500 г коприва
1 корен праз
1 ч. ч. ориз
1 к. ч. домати консерва
4 с. л. олио
1 яйце
1 кубче зеленчуков бульон
кисело мляко по желание](/media/files/resized/article/654x358/d09/396fdedfc0496976cc15957500bead09-33ca8e88a7b193342123075b66538f8c.jpg)
Приготвяне:
Нагряваме олиото и запържваме праза, нарязан на ситно. След това прибавяме копривата, предварително почистена, накъсана на по-едро. Добавяме ориза и доматите, след което наливаме 1 л вода и оставяме да ври около 20 минути, добавяме солта и бульона до сваряване на ориза.
След което разбиваме яйцето и го прибавяме към врящата супа – трябва да се пресече. По желание при сервиране се добавя и лъжичка кисело мляко.
Приятен апетит.
Снимка:
shc.hu
* * *
Супа от коприва с орехи
Копривена супа - бързо, лесно, вкусно!