Меню

Коприва по селски

20 март 2009 | 12:51 | Аз жената
3 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг млада коприва
900 г вода
1 глава лук
5 яйца
150-200 г сирене
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица червен пипер
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Това е рецепта, която знам от баба ми, а тя от нейната майка. Няма пролет, в която да не сме хапвали коприва. Ястието е много богато на желязо и горещо го препоръчвам на бременни, особено на тези, които имат дефицит на желязо!

Приготвяне:
Към вече измитата и нарязана коприва се прибавят водата и нарязаният лук. Врат около час и половина – два часа, след което се прибавят лъжицата червен пипер и предварително разбърканите яйца, сирене и брашно. Сол на вкус. Необходими са още 15 минути и ястието е готово.
Добър апетит!

* * *

Крем супа от лук

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Ели ( преди 12 години )
Ама, моля ви, защо публикувате всичко, което ви се изпраща? Не трябва ли все пак някой специалист-кулинар да прецени дали получените рецепти по принцип са приложими? Какво говори тази дама:1 кг коприва е една кошница коприва, корривата има толкова силен вкус, че с тази конска доза може да се отровиш от неприятната концентрация! И - варене час и половина, моля ви се! Това да не ебоб, бе госпожо, попарената за няколко минути коприва се сварява за 15-тина минути на ястие! Ами яйца да държиш 15 мин. на огън - те ще станат на трици!От редакцията:Имате право. Но когато не публикуваме нещо, много се сърдят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Charmer ( преди 12 години )
Варенето на коприва толкова продължително време е излишно, защото тя губи всички ценни съставки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Виктория ( преди 12 години )
Това ястие се пасира с пасатор или претрива с *** и е известно като "джуркана коприва", затова е необходимо копривата да е сварена много хубаво, за да се пюрира после.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Защо е необходимо копривата да се вари два часа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар