Тя, звездата

Криста: Моментите с близките ми дават сила и енергия

23.03.2009г. / 10 50ч.
Аз жената
Криста: Моментите с близките ми дават сила и енергия

Криста започва уроци по пиано, солфеж и цигулка на 6 годишна възраст, а по-късно развива певческите си умения и завършва с отличие Средно музикално училище “Панайот Пипков”, гр. Плевен. Там тя изучава спецификата на автентичното българско народно пеене, популярно в света като “мистерията на българските гласове”. Непосредствено след това младата певица е приета на първо място в класирането в Държавната Музикална Академия „Панчо Владигеров” и през 2008 година завършва специалността „Поп и джаз пеене ” в класа на Доц. Стефка Оникян.
В момента Криста работи по първия си солов албум, който ще бъде издаден през 2009 година.

За каква професия мечтаехте като дете?
Като малка мечтаех за много професии и още  тогава те бяха свързани с изкуството. Исках да стана актриса, балерина, оперна певица, дубльор на анимационни филми... Все още мечтая за част от тези професии и бих се радвала в бъдеще да се занимавам и с някои от тези изкуства.

С какво се занимавате в момента?
В момента работата ми е насочена изцяло върху дебютния ми албум, който ще излезе до края на 2009-та година и следващия сингъл, с предстояща премиера в началото на март. Щастлива съм, че заедно с мен работят авторитети, като Живко Петров, Мага, Жоро Янев, Любо, Белослава, Бобо, а за цялостната концепция и звученето на дебютния ми албум се грижи моят музикален продуцент B.O.Y.A.N.

Коя е първата песен която сте изпяли?
Това със сигурност се е случило, когато съм била много малка и затова не мога да се сетя за песената, която съм изпяла, но помня кога записах първата си песен. Като деца с моята сестра пеехме в детската вокална група "Децата на Плевен" и когато бях на 10 години за първи път влязох в звукозаписно студио и записах песента  "Маймунката Бимбо"

А кой пръв откри Вашия талант?
Първите хора, които разбраха за таланта ми, са родителите ми, тъй като произхождам от семейство на музиканти и хора силно свързани с музиката. Майка ми е народна певица и солист в "Северняшки ансамбъл"- Плевен, а леля ми е блестящ преподавател по флейта. На тях дължа огромната си обич към изкуството и най-вече към музиката.

Какво се случва в живота и кариерата ви в момента?
Като дебютен артист на „Стерео стая”, имах огромното щастие да попадна на група от хора, които са заслужили своето уважение в сферата на българската поп музика и благодарение на тях  кариерата ми стартира много успешно. За мое огромно щастие още при първоначалното излъчване на „Това, което искаш” в ефира на музикалните телевизии и радиа, песента ми се изкачи на челни позиции в класациите. Непосредствено след това сингълът бе одобрен и излъчен на второ място в класацията на MTV Europe "World Chart Express". Ако говорим за това какво се случва в живота ми, бих казала, че на този етап личният ми живот и кариерата са така добре синхронизирани, че успявам едновременно, както да върша работата си, така и да отделям внимание за любимите си хора.

Разкажете ни нещо за Вас в личен план?
За мен са изключително ценни моментите, в които съм с близките ми приятели и семейството ми, защото те са тези, които ми дават много сила и енергия да успявам да осъществявам мечтите си. Винаги са до мен и знам, че мога да разчитам на тях. Това са хората, които се радват искрено на всеки мой успех и които знам, че ме обичат и подкрепят.

Имала ли сте трудни моменти, произхождащи от това че сте жена или напротив, това Ви помага?
Досега не съм имала такива трудни моменти, дори си мисля, че в повечето случаи, това, че съм момиче е било малко предимство. Не смятам, че в днешно време е трудно да си жена и да се развиваш, напротив! Доказателство за това са множеството  успели бизнес дами и жени с блестяща кариера в различни сфери, които вечер се прибират при семействата си и доказват, че са също така прекрасни майки и съпруги.
 
Как съчетавате работа и свободно време?
Трудно, но все пак ги съчетавам :) Винаги гледам да изчисля времето си така, че да имам възможност да правя нещата, които са ми интересни и забавни.

С какво се гордеете най-много?
С моето семейство.

Геройство ли е да си жена в днешно време?
Да.Трудно е в днешното забързано ежедневие да се съчетават работа, семейство, време за приятели и забавление, спорт, но аз лично за момента някак си винаги успявам, както предполагам и много други дами. Да, жените често сме героини или по-образно казано "супер жени"!:)
 
За какво мечтаете?
За много неща.
За по-добър свят, за по-мили и състрадателни хора, за съхранението на природата, за това да се случват неща, които да карат хората да се усмихат повече, а в момента най-много мечтая музиката, която правя и дебютния ми солов албум да се харесат много на българската публика!

Какво послание бихте отправили към българките?
Никога да не се съмняват във възможностите си и да вярват в мечтите си, да не подценяват силата на вътрешната красота.

Любим цвят? Песен? Вкус? Място?
Ярките, наситени цветове около мен ме карат да се чувствам щастлива и заредена с много енергия.
Имам толкова много любими песни и със сигурност ще забравя да спомена доста от тях, но много обичам да слушам "Diary" на Алиша Кийс, "Moon blue" на Стиви Уондър, "Shape of my heart" на Стинг......
Нямам конкретно любимо място. Но всяко едно местенце в природата, което се е запазило непокътнато и красиво, ме вдъхновява.

Любимо ястие, нещо което с удоволствие приготвяте за близки и приятели?
Обичам да експериментирам и затова ястията, които приготвям съдържат по нещо различно всеки път, но това, което е любимо на мен и моите приятели е рецепта, която сътворих съвсем импровизирано – пълнени пилеши бутчета с пушено сирене и индийско кашу.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
*PoLiTy* ( преди 11 години )
:) izkam samo da popitam kak se kazva maika i :) interesno mi e :) az si mislq 4e e Galq Kokorska :P no dali e tq?....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
bebita ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
яна ( преди 11 години )
Абсолютен сладур ! Успехи, Криста!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар