Зелен фасул с кисело мляко на фурна
25.03.2009г. / 14 23ч.
Аз жената
Продукти за 4 порции:
400 г зелен фасул
2-3 моркова
2 домата
1 глава лук
1 яйце
2-3 стръка пресен чесън
100 г кисело мляко
40 г краве масло
джоджен
сол
Приготвяне:
Лукът и морковите се нарязват на ситно. Задушават се в сгорещеното масло до пълно омекване. Прибавят се обелените и нарязани на ситно домати. След като се изпържат доматите се слага предварително задушеният в малко вода зелен фасул. Като се запържи и фасулът, съдът се отстранява от огъня. Прибавят се ситно нарязаният чесън, джоджен, сол,разбитото с кисело мляко яйце, разбърква се и се изсипва в тава, предварително намазана с мазнина. Пече се в умерена фурна!
* * *