Интимно

За и против целувката на първа среща?

06.04.2009г. / 09 35ч.
Аз жената
За и против целувката на първа среща?

Дали наистина ни се иска да научим всички тайни на целувката? Дали искаме да навлезем в химията, да се взираме в слюнката и да разберем на какво се дължат сладките и горчивите целувки?

Има хора за всичко, дори и такива, които да ни обяснят тайните на влюбването.

Оказва се, че мъжете си падат по влажни целувки с език, още на първата среща, защото по този начин инстинктивно вкарват в потенциалната избраница ударна доза тестостерон, който пък от своя страна ще я накара да ги желае бурно и страстно. Веднага. Какво по-прекрасно за един мъж?

Жените пък от своя страна знаем, че целувката е подъл номер, да ни вкарат по-бързо в леглото и затова някои момичета на първа среща свиват устни и спазват златното правило – никакви целувки на първа среща! Преди да са разбрали що за човек стои срещу тях, не могат да си позволят да попаднат в плен.

Мъжете пък по слюнката могли да усетят дали сте в овулация или в мензис. Бррр – леко стресиращо.

Биохимиците изследват изменението не само на тестостерона, но и на друг може да се каже, дори по-важен хормон като окситоцинът. Окситоцинът, според тях, влияе на желанието ни за обвързване. А пък кортизолът определя нивото на стреса в организма.

Значи при целувка в младежа може да се вдигне нивото на привързаност, а пък при дамата да спадне и всичко да отиде на кино. Язък, че самите вие сте били на кино и сте си мислели, че започвате нова романтична връзка. Изведнъж ви се струва, че нещо не ви кефи и всичкото заради някакъв си окситоцин.

Звучи нелепо, но пък може да е истина. Учените обаче не се отказват и изследват слюнки до полуда. Нищо чудно да открият хапчета с желания хормон и тогава да можем да влизаме в ролята на древните магьосници, които правят магии за любов. И всичко това с една опаковка окситоцин и малко тестостерон.

Не звучи зле, но не мислите ли, че взаимоотношенията ще станат твърде предвидими и скучновати?

* * *

Устните в целувка …
Как да си откраднете целувка
Целувки в статистики
Какво “казват” неговите целувки
Няколко правила как да не се целуваме
Защо хората се целуват
Целувка

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
Напротив, по-добре целувка на първа среща, за да разбереш какъв е, от самото начало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар