Продукти:
1 кг спанак
400 г кайма
1ч. ч. ориз
2 глави лук
100-150 г мазнина
червен пипер
черен пипер
джоджен
За заливка:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
Приготвяне:
Спанакът се изчиства, измива и се нарязва. Задушава се в мазнина, прибавя се лукът нарязан на ситно и подправките, след като малко се задуши се прибавя малко вода. След това се прибавя оризът и се оставя на тих огън. Каймата се размива с вода и се прибавя към получената смес. Всичко това се изсипва в тавичка и се запича във фурната до кулинарна готовност и след това се прави заливката и се полива с нея, докато придобие златиста коричка.
Сервира се нарязано на квадрати с кисело мляко.
* * *