Великденски яйца от пластилин

15.04.2009г. / 10 41ч.
Вергиния Генова
Великденски яйца от пластилин

Великден е пъстър и цветен празник за всички. Особено за най-малките помагачи. Но тук за майките на малки деца изниква дилемата – как хем да опазим яйцата здрави, докато ги боядисваме, хем да не се разплачат децата?

Става въпрос за по-малки деца, при които все още фината моторика не е добре развита, и не могат да си служат добре с ръцете, разсейват се и е твърде възможно току-що свареното яйце да бъде счупено, още преди да бъде изрисувано.

На онези деца, които вече не слагат всичко, което видят в устата, но пък имат огромното желание да помагат при приготовленията за празника, може да предложите да направят пъстри Великденски яйца от пластилин. И за по-големите деца също е голяма забава. При тях може да включите и разновидностите на пластилин: бяла глина, която след като се оформи яйцето и изсъхне да бъде внимателно изрисувана; стиропорена пяна – от която пък се получават интересни цветни композиции.

Стига да имат желание и търпение, децата могат да направят прекрасни великденски сувенири.

Докато малките помагачи се забавляват с пластилинените яйца, вие може спокойно да нашарите кокошите, така ще спестите време и нерви.

След което може да подредите разноцветните яйца в купички и съдини и да продължите Великденския празник с още повече настроение и усмивки.

* * *

Практични съвети за боядисването на великденски яйца
Мраморираща боя – вълшебство за Великден

Коментирай