Меню

Гъбен коктейл

15 април 2009 | 16:34 | Аз жената
1 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаена чаша мариновани гъби
1 чаена чаша майонеза
1 чаена чаша извара
1 чаена чаша гъста сметана
2 броя лайм (зелени лимони)
копър
магданоз
сол

Продукти
Приготвяне

Майонезата, изварата и сметаната се разбъркват хомогенно. Ако е необходимо се слага сол на вкус. Полученото количество се разпределя в коктейлни чаши, които са предварително подготвени по следния начин:
В плоска чинийка се слага ситно нарязан копър. Ръбът на чашата се намокря, обръща се леко и се притиска към копъра, така че да се получи зелен венец, който служи за украса. Маринованите гъби се нарязват на ситно и се поставят върху разпределената в чашите смес. Поръсват се със ситно нарязан магданоз. На ръба на всяка чаша се поставя по едно дебело лимоново колелце, което след поднасянето се изстисква върху коктейла. Консумира се с топли препечени филийки.

* * *

Предястие от шунка и салатки

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай