Меню
Готварство

Салата от шушан

16.04.2009г. / 13 26ч.
Аз жената
Салата от шушан

Шушанът е една от най-полезните и вкусни зелени храни. Растението съдържа огромно количество етерични масла, каротин, витамин C, минерални вещества и магнезий.

В нашия край (горите около с. Посабина – Поповско) е разпространено навсякъде.

Шушанът се измива и се вари в подсолена вода около 10 минути след завиране на водата. След това се оцежда и се гарнира с олио (зехтин) и оцет.

* * *

Салата от лапад

Коментирай
54 rate up comment 0 rate down comment
Виктория ( преди 11 години )
в гуглето всичко има :)))шушан кават в някои области на кервел, подобно на магданоза, но с по-високо стебло, употребява се за подправка на ястия с птици, най-често, като се слага преди поднасяне, тъй като изветрява бързо аромата му от топлината ето го тук на снимка:http://***.terebess.hu/tiszaorveny/fuszer/anthriscus_cerefolium.jpg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 34 rate down comment
mama ( преди 11 години )