Семейство

Трудните разговори с вашия тийнейджър

17.04.2009г. / 13 25ч.
Аз жената
Трудните разговори с вашия тийнейджър

Приспособяването с промените, които се случват с децата в процеса на израстване, никак не е лесно. За родителите да приемат, че децата им се превръщат в сексуални същества, е може би най-трудното нещо.

\n

Как да говорите с децата си за секс, без да се притеснявате? Именно на този въпрос се опитва да отговори д-р Колман, като дава на родителите и възпитателите ясни и полезни съвети, базирани на дългия му опит в работата му с подрастващите и техните семейства.

\n

Книгата не представя скучни и мъгляви теории, а разяснява накратко всеки аспект от проблема и след това дава конкретни примери и съвети по въпросите, пред които всички родители неизбежно се изправят в един момент:

  • От какво имат нужда и от какво се страхуват децата в трудната възраст на пубертета?
  • Какво трябва да знаят девойките, за да са подготвени за първия си цикъл?
  • Дали да позволявате на тийнейджърите да правят секс вкъщи?
  • Как да ги предпазите от нежелана бременност или от болести, предавани по полов път?
  • Как да ги накарате да споделят с вас проблемите си?
  • Как да им обясните, че не им се бъркате, а просто имате повече житейски опит?
  • Как да ги предпазите от рисково поведение и как да реагирате, ако изпаднат в беда?
Физическо развитие, първи връзки, сексуална ориентация – тази книга ще помогне на всички майки и бащи да разберат по-добре своите пораснали деца и да общуват по-спокойно с тях по въпросите за секса, емоционалните влечения и страховете, свързани с тях. Без да е назидателна, тя хвърля светлина върху теми, които родителите все още се притесняват да обсъждат със своите тийнейджъри.

\n

Безценен източник на съвети за семейството, “Трудните разговори с вашия тийнейджър” ще бъде изключително полезна и за учителите, училищните психолози и специалистите, работещи по един или друг повод с млади хора.

\n

За автора:
Д-р Джон Колман е клиничен психолог и лектор по психиатрия. Директор е на независимата организация “Грижа за юношеството” и е автор на много книги по проблемите на здравето и възпитанието на подрастващите.

\n

Издава: ИК Слънце
Поредица: Книги за родители
Премиера: 23 април 2009 г.
Страници: 208
Корична цена: 10 лв.

\n

* * *

\n

Първа менструация – как да кажа на мама?
Акне – бич за тийнейджъри и не само
Регулярен цикъл – важен за жената

Коментирай