Интимно

Интернет събира, но и разделя двойките!

21.04.2009г. / 10 11ч.
Аз жената
Интернет събира, но и разделя двойките!

Сайтовете в Интернет най-често събират хората, но се оказва, че и не рядко ги разделят! Ето случая на Н. М., на 22 години от София, в който тя разбира за 6-годишна връзка на своя приятел именно чрез Интернет.

Кога влезе във Фейсбук?
Преди около година. В началото беше малко трудно да свикна с различната от MySpace визия, но после доста ми допадна.

Какво те разочарова там?
Разочаровах се, когато установих, че абсолютно всеки може да разглежда снимките ти и да се рови в личния ти живот. След това започнах и аз да тършувам из профилите на хората. И така от човек на човек попаднах на едно момиче. Тя се оказа любовница (не знам как да дефинирам нейната роля) на приятеля ми от 6 години. Започнах да следя общите снимки, които изникваха (без негов таг) и така запълних липсващите парченца от пъзела.

Защо изневеряват мъжете?
Изневярата за мен не е необходимо да е физическа, едно фантазиране също може да се приеме като изневяра. Смятам, че за да изневери един човек, значи нещо му липсва. Не може всяка вечер той да яде броколи с масло и после да се чудим защо ходи и тайно хапва баничка. И да, смятам, че почти всеки човек изневерява, дали мисловно или физически вече е въпрос на вкус. Много хора не си дават сметката, че се превръщат в едно “обичайно повтарящо се действие” – едно и също, към един и същ обект. Малко хора се стремят към разнообразяване на отношенията, задоволяване на изискванията, нуждите или потребностите на другия. А и не си дават сметка, че когато се стараят, и човека срещу тях ще полага усилия.

Спомага ли Интернет за повече изневери? Чувстват ли се там мъжете по-свободни, флиртуват ли?
Не смятам, че Интернет има толкова голямо влияние върху изневерите. Просто проследяването е по-лесно и винаги остават следи. Винаги може да се засече IP, да се провери от къде точно си влязъл, писал или говорил. Всеки флиртува в Интернет, всеки се закача, но това е интересно и не мисля, че едни Интернет заигравки са реална заплаха за сериозни отношения. Ако връзката вече е в своя заник, тогава и един случаен поглед в метрото може да я разруши. Нормално е в Интернет да се търси флирта. Всеки обича да е харесван и да му го показват.

Не се ли бъркат социалните мрежи със сайтове за запознанства?
Зависи как гледа човек на нещата. Ако сам си с нагласата, че тази социална мрежа е дейтинг сайт, тогава ти ще виждаш постоянно социалната мрежа като такова място. Много хора в сайтове за запознанства не смятат сайта за място за секс, а просто страница, в която да пофлиртуват, да погледат различни снимки на хора и техните атрибути и да се посмеят.

Съвет към момичетата със сериозни връзки и омъжените жени?
Не знам какво да съветвам хората, просто защото човек се убеждава в някои неща, чак когато ги преживее. Никога не съм допускала, че след 6 години, бившият ми приятел ще върти не една, а цели две жени, докато сме заедно. Не ми е минавало през акъла, че има хора способни на това. Но се сблъсках с грозната реалност и се убедих, че всичко е възможно, просто трябва да си максимално подготвен, за да знаеш не само как да опазиш себе си, но и как да продължиш напред.

* * *

Изневяра ли е изневярата за една нощ?
Мъжката изневяра – изневяра ли е?
Война и мир с мъжката изневяра
Изневярата

Коментирай