Меню

Суши “Пролет”

22 април 2009 | 13:10 | Аз жената
Добави в любими
Суши “Пролет”

Приготвяне

Продукти:
водорасли Нори
ориз (обикновен или специален за суши)
моркови
краставица
авокадо
зелен пресен фасул
горчица (или васаби)
соев сос
сусам


Приготвяне:
Преди да се опитам и аз да направя суши, изпочетох доста статии и книги и честно казано ми се струваше много трудно, въпреки това се пробвах и наистина препоръчвам на всеки да се пробва, защото макар и да не се получи перфектно е страшно забавно. Аз лично съм правила засега само със зеленчуци.
Взимам едно листо Нори, намазвам го леко с горчица, след това слагам внимателно предварително сварения ориз, в единия край нарязана на лентички краставица, моркови и авокадо (в другите авокадо, морков и 5предварително сварен пресен фасул) и след това започваме да завиваме. По желание могат да се посипят от двете страни със сусам. При консумиране може да се топне в малко соев сос.

* * *

Емпанада със спанак и сирене

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай