Кулинарен фестивал “Пъстра трапеза на гости на ...” Пазарджик

24.04.2009г. / 09 14ч.
Аз жената
Кулинарен фестивал “Пъстра трапеза на гости на ...” Пазарджик

На 25 Април 2009 Град Пазарджик ще е сцена за провеждане на първия за 2009 г. Кулинарен Фестивал “Пъстра Трапеза на гости на ... Моя град”.

Празникът ще се проведе на площада на града. В него ще вземат участие много шеф готвачи, кулинари, домакини, танцови групи, представители на региона и страната.

Програмата включва:

Конкурс за най-вкусна и красива гозба, предоставена от гости на фестивала. Участниците ще се представят пред публика и специално избрано жури, което ще ги оцени по вкус и по начин на представяне.

Конкурс за рецептаРецептите на баба”. Ще участват рецепти, изпратени на сайта на фестивала, както и рецепти, предоставени по време на фестивала.

Пътуваща национална детска изложба за детски рисунки “Рецептите на Баба”.

Кулинарни демонстрации – готвене на живо. Не на последно място част от програмата на фестивала ще са и професионалните готвачи и любителите кулинари, които ще се представят пред публиката и гостите на специално изградена професионална кухня.

Освен всички вкуснотии, представени по време на фестивала, през цялото време танцови фолклорни групи и състави от цялата страна ще вият хора на площада и ще представят народни обичаи и обреди свързани с храната.

Както обещаха организаторите по време на първото провеждане на Кулинарния фестивал, да стане ежегоден, така и става, но не само това. Той се разрасна и в календара му има вече 10 дати. Той се превърна и в първия Национален Кулинарен Фестивал в който участие взимат както представители на регионите, така и професионални готвачи от цяла България и от чужбина. Целта на Кулинарния Фестивал “Пъстра Трапеза на гости на ... Моя град” е да обедини хората, които се вълнуват от Българската култура, от българските традиции и от българската кулинария. Фестивалът отново ще събере на едно място хора от различни националности, професионални готвачи, любители и домакини, фолклорни ансамбли, участници от страната и света да почетат и развиват традициите, оставени от нашите предшественици, ще остане незабравим спомен за всички участници и гости, които с нетърпение ще очакват следващите дати от календара на Фестивала. Веднъж поставено началото, фестивалът “Пъстра трапеза на гости на ... Моя град” ще бъде скъп гост и всички го очакват с нетърпение и огромно вълнение.

Заповядайте и вие. Бъдете и вие част от най-българския кулинарен празник.
http://culinaryfestival-bg.com

Организатори: Асоциация за развитие на изкуствата – А. Р. И. З. – 7 Ивитал Консулт ЕООД

* * *

С погача посрещнаха кулинарния фестивал в Пазарджик

Коментирай