Пролетта е време за всевъзможни гозби от зеленилки: киселец, спанак, лапад, коприва.
Но защо само за вътрешен прием, те са чудесна храна и за кожата ни?!
Спанакът съдържа белтъчини, витамин C, A, B1, B2, както и желязо, калций, фосфор. Предимството е, че при варене полезните витамини C и A не се разрушават.
Можем докато приготвяме някакво ястие със спанак за семейството да си направим и една полезна пролетна маска за лице.
Просто трябва да отсипем една кафена чаша от сварения спанак (затова предвидливо можем да сложим малко повече спанак за ястието).
Да изчакаме да поизстине, след което да прибавим една супена лъжица зехтин и да разбъркаме сместа.
Нанасяме върху лицето и лягаме за кратка почивка – 20-30 минути са достатъчни за спаначената маска.
Измиваме лицето с хладка вода и сме готови да сервираме храната – освежени и подмладени.
* * *