Меню
Готварство

Филе от бяла риба с бадеми

17.05.2009г. / 16 06ч.
Аз жената
Филе от бяла риба с бадеми

Продукти:
600 г филе от бяла риба
200 г сух бял хляб
1 ч. ч. прясно мляко
50 г смлени бадемови ядки
1с. л. ситно нарязан босилек
1 глава лук
половин пакетче краве масло
1с. л. олио (зехтин)
черен пипер
сол

Приготвяне:
Заливаме хляба със затопленото мляко. Към отцедения хляб прибавяме бадемите, босилека, зехтина, лука, нарязан на ситно, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа с вилица. Измитото и отцедено филе слагаме върху салфетка, за да се подсуши. Посоляваме. Нареждаме филето в намазана с масло огнеупорна тавичка. Отгоре разстиламе на равномерен пласт сместа от хляба и маслото, нарязано на тънки листчета. Печем в силна фурна около 20 мин. Поднасяме с кръгчета лимон и салата.

* * *

Филе от бяла риба с бял сос

Коментирай