Мода

Абитуриенти с цигански оркестри на бала

27.05.2009г. / 11 15ч.
Вергиния Генова
Абитуриенти с цигански оркестри на бала

Абитуриентската еуфория започна и с нея пъстротата по улиците във всички часове на денонощието. Пъстрота, която преминава в шармантна циганска лъскавина и традиционна поп-фолк голота.

Няма нищо ново под слънцето, но акцентът тази година определено е интересен – циганските оркестри и неизбежната родна, модерна поп-фолк-чалга...

Забелязва се налагаща се тенденция – всеки бал като циганска сватба. На входа на не един луксозен ресторант, в който предстои да пируват абитуриентите ги очаква един цигански оркестър – с най-различни музикални инструменти, широко усмихнати, с лъскави златни зъби и лукаво светещи очи.

Не казвам, че пак не се носят по улиците бляскави лимузини, няма разголени девойки, които да висят от прозорците и да изскачат от шибидаците на колите, но като че ли абитуриентите тази година изключително много държат на музиката и посрещането.

Интересно е, че младите хора предпочитат циганските оркестри, дори пред българската народна музика. Винаги ми е било много забавно и умилително да гледам как украсените момичета и момчета минават по червения килим по пътя към сериозния живот и тенденцията е да става все по-бляскаво и лъскаво. Да им пожелаем бляскаво бъдеще и все такова щастливо и ритмично настроение.

Каква ли ще бъде музикалната мода на следващите абитуриентски балове?...

* * *

Юлия Юревич подари абитуриентската си рокля на дом за деца

Коментирай