Бременност

Извънматочна бременност и стрес

10.06.2009г. / 12 02ч.
Аз жената
Извънматочна бременност и стрес

В редакцията получихме писмото на И., на 20 години, която силно желае да има дете. Лекарите диагностицират извънматочна бременност и не дават гаранции. Как да постъпи И.?

Писмото на И.:
“Здравейте!
В момента изживявам най-големия ужас в моя живот и искам някой да ми помогне, защото мога да се побъркам!
Преди две години претърпях две операции и след втората ми казаха, че може да нямам никога повече деца. Но аз не искам и не мога да повярвам в това!
От една година живея с едно момче, което смятам е мъжът на моя живот. Никога не сме се пазили, защото повече от всичко искам дете!
Баба ми почина скоро и си казах – един си отива, друг ще се роди!
Реших да си направя тест, защото предчувствах нещо и се оказа положителен! Направих си още един за по-сигурно – да, има бременност!
Бях най-щастливата жена на света!
Но отидох на лекар и той ми каза, че имам извънматочна бременност и не мога да имам нормална бременност. Изпаднах в паника, отидох на друг лекар, а той ми каза, че нямам извънматочна бременност и още е много рано да се разбере дали всичко ще се развие нормално.
Казаха ми да отида след 20 дена. А за мен това е убийствено, искам да знам какво да правя сега!

Нашият съвет:
Мило момиче, не изпадай в паника, защото това е най-лошото, което може да направиш! Опитай се да мислиш за други неща, защото – да, лекарите са прави, още е твърде рано да се прави каквото и да е. Почивай повече, взимай фолиева киселина, храни се здравословно, забрави за цигари и алкохол и след около 20 дена отново посети своя гинеколог.
Позитивното мислене, а не страхът, е в основата на всяко добро на този свят, а какво по-прекрасно от това, да станеш майка – от сърце ти го пожелаваме!

* * *

Водна гимнастика за бременни жени
5 лъжи за бременността
Скрита бременност
Всичко за бременността

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Николова ( преди 11 години )
От сърце ти желая да станеш майка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Десислава ( преди 11 години )