Семейство

Семейни забавления и игри в парка

17.06.2009г. / 10 06ч.
Джадала Мария
Семейни забавления и игри в парка

Паркът – толкова привлекателно място за разходка през уикенда или привечер на дългите летни градски дни. Освен просто разходка из алеите в парка можем да излезем с приятели, с цялото семейство и да се забавляваме по различни начини. Ето няколко идеи за тези приятни часове.

Какво да правим в парка с цялото семейство и приятели?

Да покараме колело. Карането на колело става все по-масово и все повече семейства се екипират всички – родителите и децата и заедно споделят време за почивка, съчетавайки го с приятен спорт.

Да играем на федербал. В дните без вятър или с лек такъв федербалът и подобни спортове са изключително приятни – по двойки или четворки, само децата или деца и родители. Добра възможност да се раздвижите без да се натоварвате много физически. Приятно и забавно.

Да играем с летяща чиния или топка. Хубавото на играта с летяща чиния или топка е, че се носят лесно, а в играта могат да се включат двама до десетина души. Отново – без голямо физическо натоварване, но с много релаксация и забавни мигове.

Да нахраним гълъбите. Приятно забавление, особено за любителите на животни и конкретно птици е да се носят предварително крайчета хляб, солети или друго, което пернатите ще харесат. Особено за по-малките деца, а защо не и за цялото семейство това може да е добър повод да се отскочи до парка, който да се съчетае с разходка.

Да си направим венче от жълтурчета. Жълтурчетата са от най-масовите и застъпени през пролетта, лятото и есента цветя, които са диворастящи и не би следвало да има проблем да се набере малък букет или достатъчно на брой стръкове, за да се направи венче. В събирането и изработката могат да се включат всички. Не забравяйте накрая да направите снимки на всички с венчето.

Просто да се разходим и после да поседим на пейката. Ако не сте разположени физически, ако имате нужда просто от въздух и почивка – не предприемайте дълги маршрути, а просто поседнете на пейката.

* * *

Какво да не забравим да вземем на разходка в парка
Игри за забавление на внучета
Ваканция, ваканция! Ами сега?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Екатерина ( преди 11 години )
Искам да разбера мого за Елин Пелин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар