Почистване на Рила - 15-22 август

13.08.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Почистване на Рила - 15-22 август

В периода 15 – 22 август 2004 г. Екологично сдружение "За Земята" организира поредната акция за почистване, обхващаща част от Национален парк "Рила" (Централен Рилски резерват) и Природен парк "Рилски манастир".

Почистването ще се проведе на два лъча, във всеки от които участниците ще бъдат между 30 и 40 души по следните маршрути:

I Група:
х. Рибни езера – 15-18 август;
х. Грънчар – 19-22 август;

II Група:
х. Чакър войвода – 15-16 август;
х. Заврачица – 17-19 август;
х. Грънчар – 20-22 август.

За да участвате в бригадата е необходимо да заявите предварително своето участие (за предпочитане по е-mail). Организаторите осигуряват храната (вегетарианска), нощувките (в хижи и лагери около хижите) и материали – чували за отпадъците, както и ограничено количество ръкавици и самари.

Поради ограниченото финансиране и за по-голяма яснота относно броя на участниците (свързано с ангажиране на места в хижите, закупуване, транспорт на храна и др.), през тази година е въведена символична такса участие – 10лв. Таксата ще се плаща на място, при което получавате право на участие (храна, нощувки, чували), фланелка на "За Земята" с логото на акцията, стикери и други информационни материали.

Как действаме:
Основната група се разделя на по-малки групи, които почистват основните туристически маршрути и циркуси в региона. Отпадъците се свалят със самари и раници до най-близкия пункт, откъдето се извозват. В приготвянето на храната (пренасяне на продукти, рязане на лук, миене на съдове и др.) участват всички желаещи, като за целта се ползват кухните на хижите.

Какво да носите:
1. Спален чувал – задължително (по желание – палатка);
2. Фенерче или челник;
3. Лични лекарства и превързочни материали;
4. Ръкавици от плат, които да използвате за почистването (по възможност);
5. Въженце или здрави връзки (сезал, канап) за привързване на чувалите с отпадъци към раници или самари (металните рамки от старите раници) – по възможност;
6. Музикални инструменти и добро настроение – задължително

Заявките за участие изпращайте на адрес: info@zazemiata.org
За повече информация: Десислава или Филка на тел. (02) 851 86 20

Всеки присъединил се човек означава няколко чувала по-малко боклуци и няколко пъти повече надежда планините ни да останат красиви!

zazemiata.org

Коментирай