Интимно

Любовно биле за Еньовден

24.06.2009г. / 09 06ч.
Аз жената
Любовно биле за Еньовден

В древността вярвали, че нощта на Еньовден е магическа. Берели 77 билки, от които увивали венец и го пазели цяла година, ако някой се разболее да го лекуват именно с тези билки.

Момите пък правели китки от билки, за които вярвали, че имат огромна любовна сила. Но магията за любов не била безусловна, трябвало да се направи именно в нощта на Еньовден от девет или дванадесет билки. В нея задължително трябвало да присъстват билките за любовбожур, седефче, иглика, невен, босилек, ружа, здравец, любиче, омайниче и лепка. Момите са вярвали, че с тази китка ще привлекат към себе си любовта на своя избраник.

Какво правим в днешно време, за да привлечем нашия любим?
Кои са нашите омайни билета за любов?
С какво привличаме мъжете към кухнята и леглото си? Имаме ли някакви специални тайни и бихме ли ги споделили с посестримите си?
Дали купуваме голяма кутия бонбони и марков алкохол, или залагаме на вкусната вечеря, приготвена по стара рецепта на баба ни?

Най-популярните любовни билета, които дамите могат да използват, за да привлекат любимия към себе си са:
Алкохолът – в умерени количества разпалва страстите – като например вино с розмарин и градински чай.
За салатата: да използваме щедро суровия или по-добре варен лук (не мирише толкова) и обилно да гарнираме с целина и магданоз.

За по-пикантни и страстни предястия можем да се обърнем за помощ към: лютите чушки, кърито и червения пипер. Внимавайте обаче да не отровите избраника си.

В основното ястие можем да наблегнем отново на подправките и по-специално на:
женшена, розмарина, индийското орехче, джинджифила, кориандъра, кърито, белия и черен пипер, кардамона и разбира се чубрицата (известна всред древните гърци като “тревата на Сатирите”).

А при десерта можем да подберем букет от канела, ванилия, мента, джинджифил. Можем да сервираме например ванилов сладолед с шоколадова или ментова заливка, или вино с розмарин и градински чай и плодове. Или пък екзотична напитка с женшен.

А ако освен сладострастни сме и безумно богати, тогава можем да приготвим вкусни деликатеси като наблегнем на трюфелите, стридите и черния хайвер.

Няма как при всичкото това старание и такава щедра и ароматна нощ, нашият избраник да не пожелае да се връща отново и отново при нас!

А всъщност каква е действителността и какво показва практиката – каква е най-ефективната магия за любов?

* * *

Ивет празнува на Еньовден
Билките в нашия дом

Коментирай
Здраве и красота