Меню

Гъби с масло

26.06.2009г. / 18 06ч.
Аз жената
Гъби с масло

Това е класическа рецепта за гъби с масло. Най-често се приготвят с печурки, с които можете да се снабдите в супермаркета или магазина за плодове и зеленчуци.
Рецептата може да се използва като самостоятелно ястие, или като гарнитура към месо, ориз или риба. Подходяща е за всички сезони.

Продукти:
1 тарелка (200 г) гъби
2/3 пакетче масло
1-2 суп. лъж. олио
сол на вкус
по желание копър, черен пипер и чесън

Приготвяне:
Измийте добре гъбите, почистете пънчетата (само основата им, ако се налага) и нарежете на едро. Поставете заедно с мазнините на слаб огън в съд с капак, за да се задушат гъбките. Бъркайте от време на време.
След около 15 минути гъбите са готови. Свалете от огъня. Поставете в салатна чиния и овкусете със солта. Поръсете по желание със счукан чесън, черен пипер или нарязания на ситно копър.
Добър апетит!

* * *

Задушена кладница с масло
Манатарки с масло и копър

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
гучи ( преди 11 години )
само да кажа че гъби не се мият.ако има тор по тях се овалват в мн брашно и после се преситват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Надежда ( преди 12 години )
Страхотна рецета благодаря :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Stam ( преди 12 години )