Крем супа с аспержи

29 юни 2009 | 13:33 | Аз жената
Добави в любими
около 300 г пресни аспержи (или замразени)
1 глава лук
1 едър картоф
около 100 г целина
1 ч. ч. прясно мляко
2-3 суп. лъж. масло
1/2 китка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците. Нарежете на едри кубчета и поставете в дълбока тенджера с около 1 л вода. Оставете да ври на тих огън около 40 минути. Свалете от котлона и пасирайте сместа. Върнете на огъня и добавете прясното мляко. Оставете да ври още около 5 минути. Супата е готова.
Поднесете топла и към всяка порция добавете 1/2 лъж. масло и малко ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!

* * *

Супа “Виагра”
Салата от аспержи
Аспержи в сос от сирене 
Всички крем-супи на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
repris ( преди 12 години )
Благодаря за рецептата! Вчера я приготвих и се получи страхотна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар