Меню

Екзотични мекици

15 юли 2009 | 10:56 | Надежда Маринова
3 от 2 гласа
Добави в любими
Екзотични мекици

Приготвяне

Количеството на продуктите зависи от това, какво количество мекици искате да направите.

Продукти за около 30 мекички:
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. ч. натрошено сирене
1 ванилия
щипка канела, индийско орехче и джинджифил

Приготвяне:
От всички продукти, включително и ароматизаторите, се омесва тесто, което се оставя да втаса около 20 минути. Разточвате го на кора, дебела около 1,5 см. Изрязвате с формички различни фигурки, които изпържвате в силно сгорещено олио.
Сервирате ги полети с карамелов топинг.

* * *

Мекици
Мекици в хладилник

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Пепа ( преди 11 години )
Рецептите са интересни,но толкова ли обедня езикът ни....."тофу","топинг","блендер"....какви са всъщност тези неща ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Надежда Маринова ( преди 11 години )
Езикът ни не е обеднял, а се е поевропейчил. За съжаление, някои новонавлезли думи в българския език нямат точен еквивалент, така че трябва да си послужим с неологизми - т.нар. нови думи. Тофу - соево сирене /има го в диетичните магазини и в диетичните щандове на супермаркетите, подходящо за диетично хранене, за вегани и вегетарианци/, топинг - нещо като рядък конфитюр, използва се за украса, блендер - не мога да напиша миксер, защото миксерът миксира, сиреч смесва, а блендерът нарязва /затова има думи миксер, блендер, пасатор/. Вас кое точно ви подразни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар