Козметика и грим

Летен, морски грим

30.07.2009г. / 13 19ч.
Аз жената
Летен, морски грим

Лято е, време за морски ваканции. Всяка жена иска да изглежда привлекателна на плажа, но трябва ли да сме гримирани на плажа и какъв би бил подходящият грим? За да си отговорим на тези въпроси се обърнахме към Диана Борисова, която е главен гримьор на предаването “Огледала” и води курсове по гримьорство в студио Фиоре.

\n

Нейното мнение е, че през лятото на морето трябва да се ползва много лек крем фон дьо тен, за да не се получават натрупвания, а да се запази здравословният загар. При всички положения трябва да има основа, върху която се поставя по-тъмен фон дьо тен. Гримът не трябва да бъде силен в никакъв случай, очите леко се подчертават с кафяви, топли нюанси, коралови цветове, тюркоазено, което се слива с морето като цвят, върху устните се поставят глосове в малиновата гама.

\n

Ако на плажа сме с грим, което не се препоръчва, но много момичета обичат да бъдат гримирани е хубаво да поставим водоустойчива спирала, за да не се получи неприятния ефект от разтичане на спиралата, когато излизаме от морето. Задължително се започва със слънцезащитни основи с необходимия фактор в зависимост от типа кожа, можем да си позволим да слагаме ружове със сатенени и брокатени частици, които стоят много добре върху загорялата кожа, а също и пудри с брокатени частици, които подчертават загара на кожата и стоят много добре. Златистите тонове също са подходящи за морски грим.

\n

При изгаряне на лицето от слънцето трябва да оставим кожата да се успокои. За да не се получава този неприятен момент трябва задължително да подготвим кожата за слънцето, като нанесем слънцезащитни кремове 15 мин. преди излагане на слънце. Намазва се цялото лице и най-вече изпъкналите части като нос, чело и др. Когато сме прекалили със слънцето трябва да поставим зелена база, която неутрализира червенините и тогава върху нея можем да поставим съответния фон дьо тен, който отново трябва да бъде лек, за да не стои прекалено тежко на лицето.

\n

Луничките и слънчевите петна се прикриват със специални коректори в жълтеникавата гама. Нанасят се със специална четка върху петната, а след това с пръсти с кръгообразни движения покриваме равномерно съответния участък, след което поставяме фон дьо тен.

\n

Спазвайки тези простички правила ще изглеждаме добре и със самочувствие в горещите летни дни.
Ако имате нужда от професионален съвет, можете да се обърнете към Диана Борисова:
Студио Фиоре
ул. “Крум Попов” 76А, вх. А, ет. 4
тел.: 0888 22 39 13
www.fioremakeup.com

Коментирай