За Йорданка Фандъкова всеки българин е важен, особено децата

31.07.2009г. / 11 01ч.
Аз жената
За Йорданка Фандъкова всеки българин е важен, особено децата

За България е важен всеки българин, още повече българско дете, където и да е извън пределите на страната. Това заявява Йорданка Фандъкова, министър на образованието, младежта и науката, при откриването на конференцията “Роден език и култура зад граница”, информира министерството.

Министър Фандъкова уверява, че за новия правителствен екип темата за изучаването на български език зад граница не е от дни. Въпрос на технологично време е класираните проекти по програмата “Роден език и култура зад граница” да получат финансирането си. Тя посочва, че програмата е само първата стъпка в тази посока – предстоят промени в законодателството, които да гарантират, че всяко българско дете ще може директно да влезе в класната стая, когато се завърне в родината.

Йорданка Фандъкова подчертава, че Министерството на образованието, младежта и науката ще подкрепи всички форми за квалификация на български учители зад граница.

Конференцията е организирана от Асоциацията на българските училища в чужбина с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и Държавната агенция за българите в чужбина и се провежда в Националния исторически музей.

* * *

Интервю с Йорданка Фандъкова
Лятна ваканция и учене
И родителите искат по-лесен достъп до компютри в образованието

Коментирай