Продукти за пет-шест филии:
100 г тофу
1 червена чушка
магданоз
2-3 ореха
зехтин
диетична сол с ниско съдържание на натрий – по желание
Приготвяне:
С блендер миксираме на дребни парченца тофуто, чушката и орехите поотделно, като внимаваме да не станат на каша. Разбъркваме ги с лъжица внимателно в купа. Прибавяме магданоза, нарязан на дребно, зехтина и солта.
Пастетът е подходящ за гарнитура и сандвичи. Трайността му е не повече от два дни, ако се съхранява в хладилник.
* * *
Екзотични мекици
Гръцки сандвич
Чеснов пастет
Пастет от броколи
Пастет от патладжани
Пастет от карфиол
Пастет от яйца
Родопска закуска
Пастет с белтък
Шопски хайвер