Писна ми

Родители, четете етикетите на храните

22.08.2009г. / 09 44ч.
Джадала Мария
Родители, четете етикетите на храните

Четем ли етикетите на хранителните продукти преди да купим? Може би част от нас го правят. Но често пропускаме. А здравето на децата ни е важно, нали? За съжаление повече от масовите детски продукти на пазара ни съдържат изключително вредни съставки като подсладители, аспартам, оцветители, ароматизатори, консерванти, антиоксиданти, сол, мазнини от растителен произход и то в големи количества. От друга страна производителите, въпреки че са длъжни да описват в подробност всички съставки и грамажите им - често си го спестяват.

Кои са най-вредните храни - за жалост - най-желаните от децата - сладоледи, всякакви тип "зрънчо", солети, бисквити, вафли, близалки, бонбони, шоколади, всякакъв вид напитки газирани и негазирани - всички те са пълни най-често с растителни мазнини и вредни оцветители.

Хубаво е поне, че в училище ще се лимитира достъпа до подобни  вредни храни .

Родители, четете етикетите и бъдете нащрек когато купувате каквато и да е храна за своите деца. Знайте, че голяма част от споменатите продукти са канцерогенни и при натрупване предразполагат към различни заболявания!

         *   *   *
Децата и храната
Внимавайте с опасните оцветители и подсладители
Как да променим хранителния си режим?

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
марта ( преди 11 години )
За училищата - добре, а детските градини кой контролира с какви АБСОЛЮТНИ *** хранят децата ни?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
мама Нели ( преди 11 години )
Ако не се хванем на всеобща стачка срещу вафли, чипсове, солети и прочие, и спрем да ги купуваме, търговците и производителите ще се принудят да ги махнат от пазара. Иначе докато има кой да им ги купува, тези забранени стоки ще си останат по рафтовете и ще съблазняват невинните детски очи. Същото е и с рекламите - на тях най-често им се хващаме на въдицата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар