За тиквички:
Добре е да измиете и обелите тиквичките. Има няколко начина да ги изпържите - просто без нищо, оваляни в брашно или със специална заливка.
Заливка за златисто-хрупкави тиквички можете да направите от 1-2 суп лъж брашно и 1-2 суп лъж бира (или вода), малко сол. В сместа (с консистенция като на смес за палачинки) поставяте всяко резенче тиквичка отделно в нагорещена мазнина. Запържвате от двете страни.
За чушки пиперки:
Всички видове чушки са вкусни пържени. След като ги измиете е добре да ги надупчите с вилица на 1-2 места, за да не пръскат и пукат докато се пържат. Запържете от всички страни. Можете да поднесете натюр или гарнирани с копър и чесън.
За патладжан:
Сините домати или патладжан са много вкусни пържени, но изискват по-специална грижа. След като измиете нарежете на кръгли резени и поръсете със сол. Оставете в наклонена на една страна тавичка за около 15-30 минути. Патладжаните пускат сок, който е горчив и тъмен. Без него са по-вкусни. След като отцедите сока изпържете или натюр или по начините, представени за тиквичките.
Добър апетит!