Меню

Летни пържени зеленчуци

22 август 2009 | 10:00 | Аз жената
Добави в любими
Летни пържени зеленчуци

Приготвяне
Пресните зеленчуци през лятото са сочни и вкусни. Класика е да се изпържат. В комбинация става истински добро хапване. Всеки зеленчук, обаче, има своя тънкост при пърженето. Ето и малко насоки.

За тиквички:
Добре е да измиете и обелите тиквичките. Има няколко начина да ги изпържите - просто без нищо, оваляни в брашно или със специална заливка.
Заливка за златисто-хрупкави тиквички можете да направите от 1-2 суп лъж брашно и 1-2 суп лъж бира (или вода), малко сол. В сместа (с консистенция като на смес за палачинки) поставяте всяко резенче тиквичка отделно в нагорещена мазнина. Запържвате от двете страни.

За чушки пиперки:
Всички видове чушки са вкусни пържени. След като ги измиете е добре да ги надупчите с вилица на 1-2 места, за да не пръскат и пукат докато се пържат. Запържете от всички страни. Можете да поднесете натюр или гарнирани с копър и чесън.

За патладжан:
Сините домати или патладжан са много вкусни пържени, но изискват по-специална грижа. След като измиете нарежете на кръгли резени и поръсете със сол. Оставете в наклонена на една страна тавичка за около 15-30 минути. Патладжаните пускат сок, който е горчив и тъмен. Без него са по-вкусни. След като отцедите сока изпържете или натюр или по начините, представени за тиквичките.

Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай