Меню

Постен кекс без яйца и мляко

25 август 2009 | 11:05 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
2 ч.ч. бяло или типово брашно,
1 ч.ч. соево прясно мляко
1/2 ч.ч. зехтин или олио
1/2 ч.ч. кафява или бяла захар
1 пакетче бакпулвер
1 настъргана ябълка, стафиди, орехи, 
подправки по желание -

Продукти
Приготвяне

Загрявате прясното мляко и изсипвате в него бакпулвера. С лъжичка разбърквате леко, докато кипне. Изсипвате млякото в голяма купа и започвате постепенно да прибавяте останалите продукти. Първо захарта, зехтина и накрая брашното. Продължавате да бъркате само с вилица, докато се получи гладка смес. Разбърквате ябълките с подправките и ги изсипвате в сместа. Отново разбърквате внимателно. 

Печете кекса в намазана с олио и брашно тавичка или кексова форма, при температура около 200 градуса за около 25 минути.



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
тото ( преди 12 години )
Да пробва с гола водица... да видим какво ще излезе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ивет лолова ( преди 12 години )
Веднага допълвам пропуснатото - захрата е половин чаена чаша. Ако харесвате по-сладичко, сложете захар 2/3 ч.ч. Аз се опитвам да ям не толкова сладко, за да може да изпъкне аромата на останалите подправки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
тити ( преди 12 години )
Който няма соево мляко, какво да прави?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Elka ( преди 12 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
svetla ( преди 12 години )