Меню

Сорбет от пъпеш

30 август 2009 | 11:19 | Аз жената
Добави в любими
Сорбет от пъпеш

Приготвяне
Продукти за 4 порции:
1 среден оранжев пъпеш
1/2 ч. ч. вода
6 суп. лъж. захар
за украса – пресни листа от мента.

Приготвяне:
Поставете водата със захарта да заври. Оставете сиропът да се охлади.
Почистете пъпеша, разрязан на две. С лъжица за сладолед или супена лъжица отделете от основната маса 8 топки пъпеш, които ще ви трябват за украсата. Поставете ги в хладилник. Останалия пъпеш, заедно със сиропа пасирайте и поставете в камерата или в машина за сладолед поне за 2 часа, като от време на време разбърквате.

След изваждане от камерата оставете 10-тина минути на стайна температура и разбъркайте добре.

Поднесете в купички - топки сорбет, по 2 топки пъпеш и украса - листо от мента. Това е един превъзходен десерт за лятото!

Опитайте още:
Летен сладкиш с малини

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай