Меню

Фондан за торти

2 септември 2009 | 10:17 | Аз жената
Добави в любими
Фондан за торти

Приготвяне

Продукти:
500 г пудра захар
1 суп. лъж. желатин
50 мл вода
50 г царевично нишесте
по няколко капки оцветители (различни цветове)
50 мл глюкоза – за намазване за блясък

Приготвяне:
Разтворете желатина във водата и след като набъбне на водна баня за няколко минути го доразтворете.
В дълбока купа пресейте пудрата захар и нишестето. Добавете желатина и започнете да бъркате. Скоро фонданът е готов. Разделете на части и оцветете всяка част с по няколко капки сладкарска боя. Можете веднага да оформите фигурки или да приберете в пликчета, плътно затворени и съхраните за няколко дена в хладилника.
Направете фигурките поне ден преди да направите самата торта, защото им е необходимо време да изсъхнат.
За да направите кувертюр за торта разточете фондана, за да не залепва използвайте още пудра захар.
Успех!

Как се прави фондан – видео

* * *

Плодова торта
Бърза торта
Всички рецепти за торти на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
янка ( преди 12 години )
И аз опитах,но и моят стана твърд мн бързо и фигурките не залепнаха,а се пързалеха по тортата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
нерие ( преди 12 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Светла ( преди 12 години )
Всичко изглежда много лесно ,но при мене фондана става след известно време много твърд......нормално ли е .....може би не го приготвям правилно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ашли ( преди 12 години )