Бременност

Първите часове след раждането

03.09.2009г. / 09 41ч.
Джадала Мария
Първите часове след раждането

Бременността и нейната кулминация – раждането, един толкова очакван и щастлив момент в живота на всяка жена! Да зърне рожбата си, да я гушне! Но всъщност, това е идеализираната картина, която остава у всяка от нас след години. Истината е малко по-различна. Нека погледнем в подробности първите часове след раждането.

Болката
Дори да ви поставят анестезия, обезболяване, то това е само за известно време. Вярно е, спестява ви голямата болка, но в един момент свършва действието й и все пак започва да боли – без значение дали сте раждала нормално или с цезарово сечение.

Ставането
Ставането и раздвижването са важни, но трудни в първите часове след раждането. Трудни, защото боли. Както съветват лекарите – трябва да се движите, въпреки болката.

Храната
Изтощена сте, но веднага след раждането не бива да се храните. В някои случаи първата храна, която поемате е едва след 10-12 часа. Внимавайте с храната и водата. Пийнете по малко. Избирайте леки храни – кисело мляко, сирене, обикновени бисквити.

Тоалетната
Ходенето до тоалетната след раждането ще е може би най-сложната ви задача. Отново – болезнена и не винаги успешна. Именно затова не прекалявайте и с храната докато стомахът и организмът ви не привикнат с новата ситуация.

И все пак – вашето бебе, вашето ангелче вече е родено! Радвайте му се. Това ще ви помогне да преодолеете всички не толкова красиви моменти в първите часове и дни след раждането.

* * *

От какво да се въздържаме по време на бременност
Подготовка за кърмене
Всичко за бременността

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Надя ( преди 11 години )
Пълни глупости!Не ме е боляло нищо след поставянето на анестезия!станах след 1 час и не ме е боляло абсолютно нищо(нормално раждане)както и ходенето до тоалетна не ми беше най-трудната задача-даже изобщо!При всеки е различно,не плашете момичетата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
dr tedi ( преди 11 години )
индиговите деца още след раждането си са големи хора.и вундеркинди.и музиканти.и гении.слушай герой,и ти си индигово дете и те чакам за твоя първи голям успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време