Той

Жените обожават мъж-кулинар

07.09.2009г. / 10 15ч.
Надежда Маринова
Жените обожават мъж-кулинар

Вече има нова поговорка – “Любовта на жената минава през стомаха”.

В Европа мъжът-кулинар е известен с термина „гастро сексуален”, което означава, че може да приготви в кухнята нещо необикновено със собствените си ръце. Това е новото поколение мъже, за които готвенето не е просто хоби, а нов начин да впечатлят дамата на сърцето си, приятели или бъдещи бизнес партньори. За нашето консервативно българско общество тази идея като че ли по-трудно си пробива път. Макар, че по телевизията кулинарните предавания се водят от представители на силния пол, в реалния живот мъжът край печката не е често явление.

Английска фирма, занимаваща се с производство на храни, е направила проучване, според което за 48% от жените мъжът-кулинар е много по-привлекателен, а 23% от мъжете между 18 и 34 годишна възраст признават, че са използвали готварските си умения, за да съблазнят жената.

За гастро сексуалния мъж готвенето не е просто работа, а радостно и приятно преживяване. Обикновено той не се задоволява с традиционните рецепти и продукти, а търси и нетипични, редки вкусове и храни.

Докладът посочва още, че 60% от британските мъже вече редовно готвят за приятелите и семейството си, като обичат да опитват чуждестранни рецепти, но и не забравят традиционната британска кухня. Повече от половината запитани отговарят, че всеки ден отделят средно по 41 минути за готвене. Увеличил се е също и процентът на мъжете, които помагат в кухнята, от 27.5 за минал период на 66.6% днес.

В наши дни много жени вярват, че мъжете са по-добри готвачи от тях. Любопитно е, че донжуановците, които се развихрят в кухнята, изобщо не показват подобен ентусиазъм за останалата домакинска работа. Чистенето, прането и пазаруването на хранителни продукти остават все още запазена територия за дамите.

Нарастването на броя на жените, които работят на пълен работен ден във Великобритания, е една от причините мъжът в кухнята да става все по-популярен.

Сега вече умението да готви се нарежда в първите редици за привлекателност на един мъж заедно с размера на заплатата, положението в обществото, характерът и външността. Така че, съвременни донжуановци, запашете кухненските престилки, отворете дебелите готварски книги и покажете изтънчени кулинарни умения. Тогава горещото женско сърце ще ви бъде поднесено като на тепсия.  

Кой готви у дома?
Майстор Съни: Любовта на мъжа минава през корема 
Инструкция за използване на мъжа

 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Нани ( преди 11 години )
Смятам, че българските мъже като цяло са доста комплексирани и не биха си позволили да се правят на "женчовци" в кухнята, независимо дали вътре в себе си изпитват потребност да се развихрят в кулинарията. Удоволствието да ми сготви мъж съм го изпитала и мога да твърдя, че продължението след вечерята е доста пикантно и горещо. Преживяването да бъда поглезена в кухнята от любим мъж се оказа наистина секси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
silviq ( преди 11 години )
az mislq 4e na majete sa6to im haresva gotveneto no nego pravqt ot odmvane ot priqteli napalno si prava nani
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Марта ( преди 11 години )
И аз искам някой мъж да ми готви. Не всеки ден, по поне веднъж-дваж седмично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати