Свободно време

Вечната жена – Мадмоазел Шанел

11.09.2009г. / 16 23ч.
Мария Дуковска
Вечната жена – Мадмоазел Шанел

\n

Как от бедно сираче, Габриел “Коко” Шанел се превръща в една от най-известните, богати и влиятелни жени в света? Биографичната драма “Коко преди Шанел” проследява историята на дизайнерката, преди да стане популярна и да завладее модния свят. Бедното й и нещастно детство, пеенето по барове, в които се и запознава с големия си благодеятел и също така любовник – Етиен Балсан, са сред ключовите моменти в живота й.
Режисьорката Ан Фонтейн отделя и специално място във филма за най-голямата любов в живота на Коко – англичанинът Бой, който загива в автомобилна катастрофа. За много от биографите на дизайнерката именно това е моментът, белязал живота й.

\n

Винаги съм знаела, че няма да бъда ничия съпруга”. Крилатата фраза на Шанел се сбъдва. До края на дните си Коко не се омъжва. Дали защото не е искала да повтори нещастния брак на родителите си или защото е била твърде влюбена в себе си. Или просто защото единственият мъж, на когото би се врекла, умира трагично.

\n

Филмът “Коко преди Шанел” успя да предизвика освен интереса на публиката, и няколко големи скандала между Одри Тоту (актрисата, играеща Шанел) и дизайнера на модната къща Карл Лагерфелд. Известният стилист публично обяви разочарованието си именно Тоту да изиграе мадмоазел Шанел. Според Лагерфелд испанката Пенелопе Круз е била по-подходяща за ролята. Но вече е късно за подобни размествания, защото Ан Фонтейн засне филма и Тоту убедително изиграва модната диктаторка.

\n

Премиерата на “Коко преди Шанел” е на 2 октомври 2009 г.

\n

Всички почитателки на модната икона могат да се включат в конкурса на Аз-жената – Търсим Коко Шанел.

Коментирай
32 rate up comment 8 rate down comment
Тоту ( преди 11 години )
От редакцията:Уважаеми Тоту, четем коментарите ви най-внимателно, пускаме всички, дори такива, които граничат с обиди и цинизми, но по отношение на точно този не можахме да се сдържим и с цялото си уважение към вас няма да се съгласим, защото просто не е вярно това, че някога е имало нагласен конкурс в сайта ни. Това е абсолютно безсмислено да се прави, глупаво е и никога дори и през ум не ни е минавало да го правим. Когато победител се определя чрез жребии, тогава използваме софтуер за генериране на случайни числа , и никога не ни се е случвало да изтеглим едно и също число, както наскоро се случи на тотализатора.Така че, не е обичайно, никога не сме гласили конкурси, можем да ви разкажем всички подробности, ако проявявате конкретен интерес към нещо.Интересно, вие какво си мислите, че вместо да дадем наградите както сме казали, подбираме някой приятел или роднина, за да спечели, така ли?То сигурно вече е определено кой ще е победителя. Както обичайно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32 rate up comment 8 rate down comment
Тоту ( преди 11 години )