Меню

Пай с круши

15 септември 2009 | 10:29 | Аз жената
4 от 3 гласа
Добави в любими
Пай с круши

Приготвяне

Продукти:
За тестото:
2 ч. ч. брашно
120 г масло
1/2 ч. л. бакпулвер
щипка сол
1/3 ч. ч. захар
2 яйца За плънката:
5-6 добре узрели круши
1/3 ч. ч. захар
2 суп. лъж. царевично нишесте
1 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче

Приготвяне:
Студеното масло нарязвате на парченца и с енергични движения на пръстите смесвате с брашното, бакпулвера, солта и захарта до получаването на песъчлива на вид смес. Добавяте двете яйца и замесвате тесто. Оставяте да престои около час в хладилника.
Нарязвате крушите на парченца и добавяте останалите продукти. Смесвате.
От тестото правите две топки. С едната покривате плътно дъното и страните на тавичка с диаметър около 20-22 см. С втората разточвате и режете ленти, които поставяте след плънката надлъжно и напреко по класическия за пай начин. Отгоре по желание поръсвате с черна захар.
Печете в умерена 180 градуса фурна за около 40-45 минути (до зарозовяване отгоре). Поднесете пая охладен.
Добър апетит!

* * *

Сладкиш с круши
Круши в шоколад
Десерт от круши

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай