Бременност

Как да плануваме бременността си?

17.09.2009г. / 08 44ч.
Вергиния Генова
Как да плануваме бременността си?

Наша читателка помоли да напишем нещо повече относно това кога и как да прави секс, ако иска да забременее. И затова се постарахме да обобщим стратегиите, които са се оказали успешни.

Най-добре е да се прави секс за удоволствие, без предпазни средства и в рамките на една година нормален полов живот, ако двойката няма проблеми със зачеването, бебето ще е налице, без специални планове.

Но пък не е лошо да има плануване и да искаме да забременеем именно през определен месец – най-добре е тогава да плануваме и отпуската си, да се усамотим с половинката и да се отдадем на удоволствията. Не забравяйте да се запасите с тестове за овулация и с тестове за бременност – ще ви трябват.

Експертите съветват да правите секс през ден, като започнете от осмия ден, след първия ден на менструацията, (ако мензисът ви е дошъл на 1-ви, логично е да започнете секс маратона от 8-ми).

От 10-тия ден след първия ден на менструацията започнете да си правите тестове за овулация и когато тестът се окаже положителен това е моментът да правите секс – (не пропускайте този и двата следващи дни). Трябва да прочетете добре упътването към теста за овулация и да следите добре за тъмната линийка. Не е подходящо тестът да се прави сутрин, защото хормонът на базата, на който се разбира, че сте в овулация се задейства чак в следобедните часове. Лутеинизиращият хормон по принцип се произвежда постоянно, но по време на овулация е в особено големи количества, които и тестът отчита. При някои жени се отделя слуз, която е доста по-лепкава от обикновено и лесно може да се установи дори само с пръсти (потапяме палеца и показалеца и ги раздалечаваме – ако се образуват нишки от течността времето за бебе е дошло).

Следващият ден може да си починете от секс – и да разглеждате забележителности, да четете книги и да събирате нови сили, защото на следващия ден секс маратонът продължава. От там нататък правете секс, когато и колкото ви се иска и ако не ви дойде до 15-16 дни е време за другия тест – тестът за бременност. Ако се окаже положителен – честито на печелившите и е време да посетите гинеколог.

Трябва да знаете още, че според изследванията сперматозоидите могат да оцелеят в матката 5 дни, а яйцеклетката да бъде оплодена в рамките на 24 часа. И за наличие на сливане между клетките е много важно да е налице така наречената цервикална слуз, в която сперматозоидите да могат да плуват необезпокоявани до заветната си цел. Затова е добре да правите секс и преди овулацията, защото при наличието на благоприятни климатични обстоятелства, сперматозоидите могат да се пляцикат и да изчакат известно време своята половинка. Разбира се много от сперматозоидите ще умрат още в началото, много ще оцелеят, но един ще бъде избран герой на деня, който ще продължи ДНК-то на своя приносител. Важното е всичко да е наред и след девет месеца да има бебешки плач и фонтани от шампанско.

* * *

Овулацията! – тема от форума
Пресмятане на овулацията
По време на овулация жените са по-секси
Как действат тестовете за овулация
Тайнството на зачеването
Бременна ли съм, или не съм?
Момче или момиче – изберете сама!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
niki ( преди 6 години )
az neznam koga mi e ovolaciqta doide mi na 09.04.2018 sega sme 14.04.2018 koga trqbva da e
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimno ( преди 11 години )
zdraveite kazvate za sledena na ovulaciata az ot 6-7 meseca si q sledq i pak ne stava.pritesnqvam se 4e pri men moje da mi vliqe i operaciata koiato mi q praviha predi godina i polovina na qi4nika.az ve4e nablijavam 27 god. i mn. iskam bebe.ako nqkoi moje da me posavetva 6te sam mu mn. blagodarna.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
vesela ( преди 11 години )
zdraveite biax bremena i bebeto po4ina v men predi6meseca sega opitvam i me e strax 4e niama da stane
отговор Сигнализирай за неуместен коментар