Българка получи “Еми” за сценография

22.09.2009г. / 11 14ч.
Аз жената
Българка получи “Еми” за сценография

Българката Калина Иванов получи телевизионната награда “Еми” за сценография на сериала “Сивите градини”. Нашенката бе отличена с престижната награда за работата си по визията на сериала, продукция на HBO. Главните роли в сериала се изпълняват от актрисите Джесика Ланг, която също грабна статуетка в категорията Най-добра актриса в мини сериал или филм, и Дрю Баримор.

\n

Калина Иванов е дизайнер на продукцията и беше удостоена с престижния телевизионен приз заедно с Джеймс Мерифилд – арт продуцент на Little Dorrit – съвместна продукция на Би Би Си и “WGBH Бостън”. Номинираните в тази категория продукции бяха общо пет.

\n

Режисьор на “Сивите градини” е Майкъл Сюси, като сценарият се базира на истинска история, която се развива през 40-те години на миналия век.

\n

Филмът разказва за ексцентричната леля и първата братовчедка на Джаки Кенеди-Онасис, и двете носещи името Едит Бовие и наричани съответно голямата Еди (Джесика Ланг) и малката Еди (Дрю Баримор). И двете решават да се махнат от висшето общество и да заживеят в Лонг Айлънд в лятната къща “Сивите градини”.

\n

Повече информация за номинираните и тазгодишните носители на награди “Еми” може да откриете тук

Коментирай