Меню

Картофена торта

24.09.2009г. / 15 19ч.
Аз жената
Картофена торта

Продукти:
1 кг картофи
1 бурканче домашна лютеница “Олинеза”
4 кисели краставички
200 г шунка
200 г сирене
5 с. л. олио
сол
черен пипер
1 пак. майонеза лека “Олинеза”
2 сварени яйца
8 маслини

Приготвяне:
Картофите се сваряват обелени, намачкват се, добавя се олиото, солта и черния пипер. Разделя се на 3 части. Във форма се разстила част от пюрето, намазва се с лютеница, наръсва се със ситно нарязан салам, ситно нарязана краставичка и ситно натрошеното сирене. Отново се разстила пюре, повтаря се плънката и се завършва с пюре. Отгоре и отстрани се намазва с майонеза, нарежда се нарязаното яйце, обескостилкостените маслини и краставичка на пръчици.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Ястие с картофи и кашкавал

Коментирай