
Приготвяне:
Пържолите се осоляват, поръсват се с черен пипер, начукват се и се изпържват леко в загрята мазнина. Нареждат се в тавичка. В същата мазнина се запържват гъбите и се изсипват върху месото. В компотен буркан се разбиват 1 с. л. брашно, горчицата, майонезата, киселото мляко и натрошеното кубче бульон.. Долива се вода два пръста под ръбчето . Бурканът силно се разклаща, да се разбият продуктите и се заливат пържолите. Тавичката се завива с фолио и ястието се пече в предварително загрята фурна. Пържолите може предварително да се мариноват с малко бяло вино. Изпитана и много сполучлива рецепта.
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пържоли с грах и сирене