Гъбена салата с макарони

26 септември 2009 | 13:26 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г мариновани гъби 
150 г макаронени спирали 
1 глава лук 
2 бр. яйца 
1 бр. кисела краставичка 
1/2 ч. ч. майонеза “Олинеза” трапезна 
черен пипер 
сол 
зелени подправки

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Макароните се начупват на малки парченца с дължина 1 см и се сваряват в подсолена вода, след което се отцеждат. Гъбите се нарязват на тънки филийки, краставичката – на ивици, а лукът – на малки кубчета. Подготвените съставки се смесват, подправят се със сол и черен пипер и се разбъркват със майонезата. Салатата се прехвърля в чиния за сервиране, поръсва се със ситно нарязани зелени подправки и се украсява с резенчета от сварените яйца.

Снимка: thinkstock

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Гъбена каша

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай