Козметика и грим

Био козметиката предпазва кожата

01.10.2009г. / 17 18ч.
Мария Дуковска
Био козметиката предпазва кожата

Био козметиката не е поредната еко идея, която просто отшумява покрай нас, а е здравословен начин на живот. Здраве, защото ни спестява всякакви вредни влияния от химикали и синтетика, и естетика, тъй като запазва кожата естествена за по-дълго време. И най-вече любов към природата, тъй като тази козметика се прави само от естествени суровини и не замърсява околната среда.

Сред най-големите предимства на естествената козметика е, че предпазва кожата от преждевременно стареене, тъй като не съдържа никакви химикали. Актрисата Йоана Буковска призна, че био козметиката е изключително полезна за нейния начин на живот - сцената, където се използват индустриални количества грим. Йоана стана домакин и рекламно лице на представянето на немските марки био козметика - Logona и Sante у нас.

Цените на био козметичните продукти не се различават много от тези на качествените стоки в парфюмериите. Разликата е, че плащаме цената на бъдещото си здраве. Експерти фармацевти припомнят, че в конвенционалната козметика се използва огромно количество химикали, които увеличават риска от ракови заболявания. При био козметиката природните съставки са на 100 процента.

***
Какво издава червилото за вас
Състарява ли ни гримът?
Маска с мед за запушени пори и черни точки

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
И аз ползвам такава козметика, която е натурална произведена по нанотехнологиии не толкова скъпа,защото е руска-Фирмата се казва Мирра и е на 10 място по рейтинг на натуралност в света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар