Рецептата е лесна за изпълнение, резултата е крехки и вкусни пържоли. Ето я и нея:Пържолите се мариноват с малко бяло вино и се оставят да престоят 2-3 часа. Изваждат се от марината, посоляват се, поръсват се с черен пипер, начукват се и се изпържват леко в загрята мазнина. Нареждат се в тавичка. В същата мазнина се запържват гъбите и се изсипват върху месото. Разбиват се брашното, горчицата, майонезата, кис. мляко и натрошеното кубче бульон. Долива се една чаена чаша вода. Разбива се с миксер или на ръка и с получения сос се заливат пържолите. Тавичката се завива с фолио и ястието се пече в предварително загрята фурна.
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пържоли с грах и сирене