Рецептата зная от моя приятелка от Канада. Става много вкусно и е подходящо за сервиране при специални поводи. Понеже аз готвя винаги на око и всеки път променям по нещо, не мога да ви дам точни пропорции и количества. Ето в общи линии и самата рецепта:
Взема се едно парче говеждо месо в зависимост от това за колко души е и се кисне една вечер в бира (желателно е, става по-крехко). Месото се шпикова с малко чесън, приготвя се дресинг от горчица “Олинеза”, кленов сироп (може да се замени с боров или обикновен мед “Олинеза”, черен пипер, съвсем малко лют червен пипер, розмарин и листа от целина. Месото се намазва обилно с тази смес и се пече в намазнена тава на силна фурна около час, ако искате месото да е по-препечено или около 30-40 мин., ако искате да е по-сочно. Поднася се като поизстине с гарнитура от зелена салата (задушени картофи) салата от червено цвекло и вино.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Зеленчукова супа с говеждо месо
Телешко по марокански