Меню

Коктейл от гъби

7 октомври 2009 | 15:01 | Аз жената
Добави в любими
200 г гъби
100 г шунка
70 г майонеза “Олинеза”
4 лъжици сметана
смлян черен пипер
сол, лимон

Продукти
Приготвяне

Нарязаните на парченца гъби поставяме в малко количество кипяща, подсолена и подкиселена с лимонов сок вода, варим до омекване. Оставяме ги да изстинат в бульона, след което отцеждаме добре. Нарязаната на ивички шунка смесваме с гъбите, прибавяме майонезата, разредена с лимонов сок, сметаната, черен пипер, сол и разбъркваме леко. Подреждаме коктейла във четири високи чаши, охлаждаме го 10 минути и поднасяме.

Снимка:

shc.hu

 

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай