Меню

Майонезен пастет

07.10.2009г. / 17 29ч.
Аз жената
Майонезен пастет

Продукти:
150 г извара
3 г черен пипер
200 г майонеза “Олинеза” (кофичка)
1ч. л. горчица “Олинеза” или ако сме на вилата 12 мл
2-3 капки лимонов сок
чубрица за поръсване

Приготвяне:
Разбиваме продуктите. Ако е за официален повод и гости, редим в малки купички като разядка, ръсим отгоре с чубрица. Ако е за в къщи – в по-голяма купа (по-голямо количество) и се ползва за:1. гарнитура на доматена салата;2. за мазане на филии и палачинки;3. овкусяване на по-постни месца;4. плънка за бутерки.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пастет с прясна чушка и тофу

Коментирай